Orquestra “La Singular”

De 23:00 a 02:00      

La Singular

La Singular va ser una orquestra que va estar activa des de finals de  l’any 1981 fins al 86. Es va formar a Gallecs i on es va integrar fortament els primers anys. La seva proposta es va consolidar en la recreació de la formació de la orquestra catalana vuitcentista de principis del segle XX que adaptava la cobla a una formació per al ball de festa o envelat. El repertori però, va incorporar a més dels originaris valsos, scotisch o  mazurques, d’altres gèneres més moderns com el passo-doble, el swing, el bolero o la cúmbia…  de la mateixa manera que es va retocar la formació incorporant-t’hi  bateria, saxos o trombó a més d’un piano de paret que va anar amb ells albolos el primer any.

Es va sentir prop de la música tradicional si bé va preocupar-se per la vigència de la proposta component temes originals  i investigant en altres gèneres  i estils contemporanis.

La Singular feia passa carrers, sardanes i concerts, però sobre tot va posar convicció en el ball, sumant-se al ressorgiment que experimentava després del gran impacte i/o trasbals que havien suposat el rock i els anys de desert cultural i identitari. Va autoeditar una gravació amb els temes més significatius del seu primer repertori que es va distribuir en format cassette i que es va dir “Vellut”.

Van passar molts músics diferents per La Singular i els recordem com aquells grenyuts que vestien amb una americana de color rosa, que viatjaven amb un autocar antic i que podíem trobar passat el barret pels carrers i places de pobles i ciutats de tot Europa.

En aquesta ocasió La Singular es torna a ajuntar de manera ocasional, com ho ha anat fent més cops aquests últims anys, amb la més elevada finalitat de retrobar-se amb els amics de sempre tot interpretant “la música que fa fer fi”  amb el desig de que els anys facin entendre millor aquesta música i també millors músics als que les interpreten.

Lloc: Plaça de la Vila.

Organitza: Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Barres a càrrec de Comissió de Festes del Roser de Sarrià.

Publicat a